Ondernemers denken weer aan investeren

Nederlandse ondernemers zijn weer meer bereid om te investeren. Het positivisme over het ondernemersklimaat neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Nederlandse ondernemers zijn weer meer bereid om te investeren. Het positivisme over het ondernemersklimaat neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Uit de jaarlijkse Mid Market Monitor komt naar voren dat 45 procent van de ondernemers het voornemen heeft om nieuwe producten en diensten te gaan ontwikkelen. Ook geeft 40 procent te kennen weer te gaan investeren in kapitaalgoederen.

60 procent van de ondernemers zou bovendien de bedrijfsprocessen meer willen gaan automatiseren. "Het middenbedrijf heeft weer vertrouwen in de toekomst en is ook bereid daar risico’s voor te nemen", zegt Mennolt Beelen van Deloitte.

Omzet
Dat resulteert ook in positieve verwachtingen over de omzet. 60 procent van de ondernemers denkt dat de omzet zal stijgen in de komende zes maanden. Vorig jaar was een minderheid van de ondernemers nog positief over de inkomsten.

Daarmee verwacht 30 procent bovendien weer nieuw personeel aan te nemen. Ruim de helft verwacht dat het aantal op het zelfde niveau blijft. "De ondernemers zijn af van hun negatieve houding jegens het klimaat", zegt Deloitte. 65 procent van de onderzochten is neutraal over het klimaat en 20 procent positief. 

23-4-2014

Potentiële koper? Schrijf u geheel vrijblijvend in.